Friday, January 27, 2012

Cinta tak Seindah Dikata..Huh! Betul Ke???

Assalamualaikum n selamat pagi kawan2 sume...:)

Hari ni jom kite story2 pasal C-I-N-T-A.Semua orang dok sibuk nak bercinta tapi tau ke makna sebenar di sebalik cinta tu?Kalau student IPT mungkin lah tak janggal di pendengaran Jiha tapi kalau masih belajar sekolah rendah g,dah sibuk nak I LOVE U sana sini,nampak sangat lah pelik di pendengaran Jiha ni.Time2 Jiha dulu,tak ada FB nieh..Concentrate blajar je..Selalu kena cubit ngan cikgu sb xhafal sifir.Ish3...teruk betul bile ingat balik.huhuhu...Ok lah berbalik kepada tajuk asal ye...

Banyak ragam kalau kite tengok orang bercinta ni...Asyik2 nak kuar je.Pemandangan ni boleh kite tengok kat IPT waimah kolej sekalipun.Kenapa ya?Padahal kadang2 tak de mende pun kat bandar tu (ni kes kalau tempat blaja nun jauh dkat pedalaman)..Haaa macam mane 2?Jom kite kasi korek ini cerite...:)

Kalau kat tempat Jiha pemandangan ni semua dah biasa Jiha tengok sebab Jiha pun selalu kuar bandar g dating.tet!!!!...hehehe...Biasalah student kan..Tapi Jiha ni jenis kalau dah dok dalam bilik,memang malas nak kuar.Tapi lau dah keluar memang liat nak balik.Payah2..huhuhuhuhu....Bila dibuat kajian terhadap member2 Jiha dan ke atas diri Jiha sendiri,rupanya diaorg ni suke kuar bukan sebab apa,bila dah tension dok hostel lelama,nak lah jugak tengok pemandangan luar.Nak2 bile U dok ceruk dalam hutan,lagilah kan...Tapi untung lah bila bercinta dengan member satu U jugak...tension je kuar bandar tak pun g negeri laen (Melaka je tak jauh pun)..Ha tu je la paling dekat.tak pun pi PD (Port Dickson)...Haaa...ape cite???

Tapi sebenarnya ramai y tak sedar,bile da terlalu cinta bagai nak rak,tup2 kena tinggal plak!Ape pasal plak an?Dah rancang nak tunang dah ni last2 tak jadi pulak ....Memang frust laa kan.Rupanya bile dikaji,1 tempat baru,1 girlfriend or boyfriend..Ha pe cite beb?...Tak setia nieh..Hehehehe...Kalau nak cite pasal cinta ni memang lah Jiha pun ase diri ni tak layak nak bercerita,tapi berdasarkan pengalaman Jiha,boleh lah nk story2 sikit kepada mereka2 y baru nak start bercinta ni.Ada buruk baiknya.Tapi bg Jiha byk buruk dari baiknya.Tak percaye?Hmm try lah dulu bercinta...Kita tgk macam mane nanti ye...(^_^)...

Zaman sekarang ni perempuan terutamanya pandai2 lah bawak diri.Ni jiha bukan pepandai nak nasihat tau.Berdasarkan pengalaman sendiri n kawan2 yang lain,Jiha nak share ngan kawan2...Jiha tau ade sesetengah orang tak boleh hidup kalau tak ada seseorang di sisinya n Jiha paham sangat perasaan tu.Sebab kadang2 Jiha pun berperasaan yang sama.Tapi,kita ada Allah.Mintak lah kat dia moga dipertemukan dengan insan yang boleh membimbing kita ke arah yang lebih baik.Ramai sekarang yang mengaku islam tapi sekadar atas nama je..Susah nak cari yang betul2 tulus mencintai..Hurm dugaan zaman sekarang banyak sekarang kan???Kalau tak kuat mudah je terjerumus...Kalau dah terjerumus,cepat2 lah berpatah balik ke arah Nya.Insyaallah tenang hati hendaknya..:)



Ceh2 Jiha ni da stat da motivasi dia kan??bukan pe..Jiha lebih suka mendengar orang bercerita daripada diri sendiri menjadi pencerita.Lebih mematangkan diri untuk hadapi masa akan datang.Bila difikir secara posiitif,kalau kita tak lalui zaman silam kita yang dulu,mungkin kita tak jadi manusia sekarang ni..Kan2?...Ada jugak yang dulunya jahat sekarang dah jadi baik n ada jugak yang sebaliknya.Jiha selesa di tengah2..Tengok segala drama yang ada di sekeliling Jiha..Wat kajian n buat conclusion in the end....:)

Ok lah...samapai sini dulu..Esok2 Jiha nak membebel lagi.Hari ni secara general je Jiha nak cerita.Banyak yang Jiha nak kongsi ngan kawan2 sebenarnya.

Kisah cinta ke???

Yups dah semestinya..Pengalaman hidup pun akan Jiha cite jugak...Ragam2 manusia yang bermacam cerita ni.Bukan niat nak aibkan sesiapa ...Mana yang elok kita ambil buat teladan,yang buruk kita buatlah sempadan....


Bye2 semua......Lots of love from:
          
  ***Affyn Najihah***

2 comments:

shaberry1437 said...

care efektif minta maaf? sedang bergadoh? jom terjah! tgk care n tips yg sabry nak bagii... sabry taip dari pengalaman, hati n untuk kongsi dgn anda semua.....jom! yg belum follow mesti follow okey......

Siti Nornaziha said...

hehehehe...smpt g ek...:)