Sunday, May 20, 2012

! Tangisan Dalam Tawaku !

Assalamualaikum...

Ehem2!..

Sound check ckit kasi clear..(^^)


Hehehehe...arini mcm2 perasaan menyelubungi diri Jiha tw...sedih ade,gmbira ada,excited pn ade...hepy n excited coz smlm bru je hadiri Istiadat konvokesyen for my Diploma in UITM Shah Alam..finally,i'm done for my diploma after almost 3 years n brjaya dpt dekan for the final semster..alhamdulillah......what a beautiful sunny day!! next entry lepas da upload,then Jiha nak tunjukkan pic2 y Jiha ambik with my family pulak... (^^)(^^)(^^)

tapi........

ase sdih pn ade jugak....

sbb Jiha pn xtaw sama ada Jiha masih berpeluang utk naik ke pentas lagi untuk Ijazah pulak ataupun tidak..sebab now on Jiha tgh extend 1 semester from my studies on Human Resource Management in Uitm Bandar Melaka...the causes 4 extend sbb mslh peribadi dan kesihatan...xde y tau...even member2 pn xtw jugak...sory guys..bkn Jiha xnk gtw korang,tp Jiha sndiri bru blh time hkikat y Jiha ni xbrapa nak sht sbnrnye...Jiha ingt lg pesanan member Jiha "jgn menampakkan diri kita lemah sbab org akn pndg kite ni lmbik dan mudah di ambik kesempatan oeh org laen"...sbb tu Jiha cube utk xmnjwb secara total ape jugak persoalan yang member tye..kenapa,mengapa,apakah dan di mana..???

Jiha tak tau nak jawab macamana...hmpir staun dan in the end Jiha amek kputusan utk extend..Jiha ase sdih sgt coz xtw whether akn nek ke pentas untuk smbung pngajian for my degree n dptkan Anugerah Naib Canselor (ANC) mcm y Jiha idamkan or x...sebelum ni.Jiha selalu salahkan takdir...Jiha selalu tertanya2.....

kenapa aku yang dipilih?
kenapa Allah uji aku sampai camni sekali?
ujian ni terlalu berat untuk aku.Mampu ke aku tanggung?
apa akn jadi dgn masa depan aku?Cerah atau sebaliknya???

mcm2 y brmain kt fkiran Jiha sebelum nie....evn skang pn still g cme xsehebat dulu...Jiha skang pn dlm proses pemulihan g...walaupun Jiha xtw ape y brlaku sbnrnye,tp Jiha tw Allah takkan datangkan ujian y xmpu jiha tanggung dan ujian yang dtg nie smua ade hkmahnya..utk mnjadikan Jiha lbih mtg dlm brfikir,utk bgi Jiha kesedaran bhwa hidup ni cme sementara,akhirat juga y kekal abadi utk selamanya...

Dan semalam,bile Jiha brjumpe ngn kawan2,Jiha ase sayu sgt..seronoknya diaowg..dapat go on n further study msing2,dapat capai impian masing..tp dlm mse y same Jiha tmpg hepy ngn kejayaann member masing2 dlm bidang y diceburi...air mata pn xdpt dibendung lagi...n smlm jgk Jiha try utk cari smua kwn2 time dip dulu n say congrats...wah!!!makin cntik semuanya..

ok lah..sampai sini je y Jiha nak ckp..maaf semua coz xdpt nk trgkan kedudukan sbnr..pe pun,life must go on....chaiyok2 utk kawan2 ku semua y sdg brjuang uk Degree dlm course pilhan masing2..dan jugak tak lupe y sudah bekerja,gud luck n fight for your life dear !!!....(^^)



p/s: bersyukur ngn ape y sy ada dan akhirnya trluah jugak..tq to u "KONVO" sbb menemukan kembali sy dan mereka...walaupun sy xdpt bjmpe ngn semua,tp sy ase ckup brtuah sbb masih diberi ruang utk menulis kembali kenangan2 indah y berlaku sepnjang hidup sy lalu dpt dicoretkan di blog ini (^^)

1 comment:

bangibookseller said...

Books for you and yours.... Shopaholic, harry potter, cecelia ahern, john grisham, childrens books, etc... Do visit us....

http://bangibookseller.blogspot.com/